Skoning och shopping

Smirnoff var superduktig idag när hovslagaren var där. Skötte sig nästan exemplariskt så han trodda absolut att det skulle gå att sko i bak sen! Känns jätte skönt, han sa dock att det kanske skulle vara bra att sätta en luva på honom då för ljudets skull. Kollade på hööks webbsida och såg en svart filn luva med silverkant som jag tänkte att den kanske vore nått att ha på hopptävlingar också. Såklart fanns den bara i ponny när jag kom till butiken så i stället blev det ett täcke som jag tittat på ett tag. Ett tunnt innetäcke som han kan ha innan det blir jätte kallt.

Passade jätte bra!


Nu är det dags att packa lite för vi ska ha teambuilding på jobbet och sova borta imorn. Hoppas det inte blir allt för jobbigt! Gillar inte riktigt att sova borta sådär, dessutom tror jag att det blir på ett vandrarhem.

Lastning

Idag hade vi invigning av den nya transporten. Tänkte att det var lika bra att testa lasta och öva lite inför tävlingen på lördag. Smirnoff var först envis och ville inte gå in, han är inte ett dugg rädd bara som att han är tvungen att dryga lite. Men jag tog det bara lugnt och gjorde nya försök och sen vipps så gick han in som att inget hade hänt. Det fungerade att vänta ut honom. I alla fall denna gång. Sen testade vi att lasta honom en gång till och då gick han in på en gång så det känns väl som en lyckad dag! =)

Äntligen en transport

Idag bar det av till Västerås för att kolla på en hästtransport och denna gången var det äntligen rätt. Den var riktigt fin och imorn ska vi förhoppningsvis provlasta Smirnoff. Hoppas att han gillar den han med.

Lite svårt att få till en bra bild när solen låg på men vi ska tvätta den och olja in sidorna så ska jag ta fler kort sen när den är i toppskick! =)


I lördags hade jag stalltjänst så denna helg har varit rätt så jobbig, känner mig inte direkt utvilad. Blev en uteritt igår mest skritt men lite trav också, Smirnof var hispig och blev totalt dyngsvettig och uppstressad så jag vet inte direkt om det där pulvret hjälper, men får väl ge det en tid. Idag blev det lite markarbete, ställde upp två räcken med två galoppbommar framför båda som hjälp för att lära Smirnoff var han ska hoppa av på räcken. Det gick jätte bra så länge bommarna låg där men när vi tog bort dom blev det problem igen. Vet inte om det kanske är mitt fel för att jag är osäker på vart avsprångspunkten ska vara. Första gången sprang han på sidan av någon anledning kanske för vi rullat in bommarna och det såg lite annorluna ut eller om han blev osäker på höjden. Sen blev det massa konstiga hopp så jag känner mej lite orolig för tävlingen på lördag. Hoppas att vi kan hitta formen igen. Ska försöka få lite tips av Cissi på hoppträningen på torsdag.

Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.