Vilken hopphäst jag har

Det har vart 2 dagars hoppträning i stallet torsdag-fredag och Smirnoff har skött sig näst intill exemplariskt. Han har blivit starkare i galoppen vilket förenklar många saker. Vi kan hoppa på volt inåtställt i båda varven tex, det har vartit väldigt svårt innan. Han har också mycket lättare att nå fram på rätt antal galoppsprång.

Med stärkt galopp är det också lättare att ta sig över stora hinder. Igår fick vi hoppa en oxer som var 140 cm! Det var i en övning med en galoppbom framför ett litet hinder ock sen fem galoppsprång med bommar till hjälp fram till en oxer som Cissi höjde upp till den höjden på slutet. Hann tänka många tankar på dom fem galoppsprången, tur att Smirnoff är så modig! Hihi.

Blev en liten bana på slutet, serien med galoppbommarna, in på volt över kubhinder, sen räcke till räcke och direkt på serien igen. Därefter ett varv på volten och avsluta med oxer till räcke på långsidan. I oxern på långsidan stod dom farliga vita grindarna så smirnoff var såklart tvungen att kolla till lite på dom så kom lite nära där men nådde ändå lätt fram på rätt antal galoppsprång till räcket så det fick jag beröm för. Väldigt kul träning var det, Smirnoff gillar verkligen hoppning!

Idag blir det bara skritt i skogen och sen lite nyårsfirande hemma hos Mattias. =)

Julen

Tänkte nog mest uppdatera med bilder.

Min fina julgran med paket. saknar paketen lite nu när julklapparna är utdelade.

Smirnoff fick en massa halm i boxen på julafton.

Han verkade nöjd.

Ridningen har gått sådär på senaste. Först var Smirnoff helt vild när han fick vila efter vaccinationen. Sen hopptränadwe jag för Tina och då kändes han loj i stället. Sen nu under julen har han vart jätte dryg och bara dragit iväg i galoppen och inte vill han stå still när jag ska sitta upp heller. En dag ramlade jag av ute i skogen och då sprang han hem till stallet det fortaste han kunde och jag fick gå hem. Han har också varit stel som en planka och bara strewtat emot når jag försökt stä'lla igenom honom. Han har varit tillsalu en hel vecka ungefär.. hehe men igår tog jag hopptränset med lite skarpare bett och nosgrimma fast jag red dressyr och då gick det äntligen bra igen. Idag ska mamma följa med och jag ska hoppa lite. Hoppas det går bra!

KOmmer ett till inlägg om vad jag fick i julklapp sen nån gång. Måste knäppa lite kort på dom först =P

 

Nu ska jag börja blogga igen

Det har varit ett ganska långt uppehåll nu, jag har inte känt någon lust till att skriva. Den 13:e december gick mormor bort och då stannade det liksom av. Hon kommer vara evigt saknad, det gick så fort på slutet, alldeles för fort! Vila i frid mormor! Jag ska alltid komma ihåg våra fina minnen tillsamans.

Jag känner att jag inte riktigt kan fortsätta skriva om allt annat som hänt i detta inlägg så uppdatering om andra saker kommer i ett helt annat inlägg.

Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.