Älvkarleby imorn

Idag har jag haft stalltjänst så ingen sovmorgon trots att det är helg. Stalltjänsten flöt på ganska bra hann fixa allt med Smirnoff och rida innan den var slut.  Har tränat hela veckan utom måndag och torsdag inför tävlingen imorn. Skulle vara så roligt om det kunde få gå lite bättre. Men så sa Britt något idag som jag inte tänkt på och det är att man kanske inte får rida inne på banan nånting utan direkt upp på medellinjen och då känns det ju rätt kört för min del. Han behöver får kolla sig runt och slappna av innan jag börjar.

Ikväll blir det bara lugnt skulle heltst gå och lägga mej nu om jag fick men det känns lite väl tråkigt! Har inte nån vidare motivation till att skriva något mer heller. Har varit så mycket jobb och ridning i veckan att jag har blivit helt tom på tankar känns det som. Bjuder på en bild från när jag betade med Smirnoff för någon dag sen i stället:


Dressyrtävling på GRS

Igår var jag iväg med Smirnoff till Gävle ryttarsällskap för att rida lagdressyr. Jag var ingen hjälp för lagets poäng direkt men det visste jag väl innan. Red på under 50% men man får väl se det som träning, han var i alla falla ganska lugn där men blev spänd och trög. Han brukar nästan aldrig bli så trög som han var då men jag tror även att han tyckte att underlaget var jobbigt att gå på för han ville i princip inte galloppera något. Han bockade till och med på framridningen.

Jag kämpade som en galning under hela programmen men det blev ändå dom vanliga missarna även om hon inte skrev något om dom glappande tyglarna men dom var där. Blir så himla svårt att komma ner i sadeln och driva fram honom när han är så spänd. Sen tyckte jag även atthon satt lite fel kommentarer på vissa ställen och att hon hade kunnat varit lite snällare. Tex andra galoppfattningen skrev hon att han slog sig fri, visst den var väl inte supersnygg men slår sig fri tycker jag inte att han gjorde och i den avslutande halten sa hon ojämn halt över tygeln. Det var lite ojämt i bak men han tog faktiskt upp huvudet efter att jag hade hälsat när jag tog fram handen för att klappa honom, tycker att hon hade kunnat kosta på sig och dömt lite snällt där.
Filmen:

Trött tjej

Idag känns det lite i huvudet, blev en hel de vin hemma hos Madde men det var jätte trevligt. Tänkte först ta lång sovmorgon men sen kom jag på att jag verkligen behöver tvätta så gick ner och kollade om det fanns en tid ledig och såg att det var ledigt fram till 10 så jag skyndade mig i med två maskiner.

I veckan har det varit hårdträning på schemat för Smirnoffs del. I tisdags gick det ju som sagt inte så bra men sen dess har det faktiskt flytit på mycket bättre. Jag sitter och påminner mig själv hela tiden " sträck på dig, ut med magen, in med axlarna och driv". Jobbigt men känns som det fungerar tror faktiskt att tygeln glappar mindre och att han tjaffsar mindre med huvudet. Har kännts så.

I torsdags var det hoppträning igen, var osäker på om jag skulle var med på den när jag ska tävla dressyr men det blev så ändå. Smirnoff var jätte taggad som vanligt och jag fick order attt galoppera på liten volt och ställa igenom hono medan dom andra hoppade på åttvolt så fick jag köra efter dom. Han blev något lugnare efter ett tag och banhoppningen efteråt gick riktigt bra! Cissi sa dock att hon tyckte att han skulle behöva en martingal och det har ju jag också tänkt på så det är väl bara att skaffa.

Igår blev det ridning först med gramantygel och sen utan. Red igenom programmet två gånger och det gick skapligt bra, han gjorde fina halter både i början och slutet av programmet och det är inte så vanligt. Idag tänkte jag ta fram lite dressyrstaket och så blir det väl att tvätta ben och kanske svansen och så fläta. Ska inte rida förän kanske halv fyra imorn på tävligen så jag har god tid på mig att knoppa om då i alla fall så det är bra.

i veckan har det varit rätt så tråkigt på jobbet. Håller på med textning och det är nog de allra drygaste med mitt jobb, jag tycker det är så extremt tråkigt. Men det måste ju göras så jag fick rädda situationen med godis så det har varit ganska många som trånat efter min godisskål i veckan. Den har faktiskt räckt i flera dar och var inte slut nu när jag gick hem igår heller.


Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.