Hemmatävling

Nu är jag så där trött igen så jag vet inte om jag orkar skriva men gör ett försök. Hehe. Det var i alla fall storhästhoppning på klubben idag och jag och Smirnoff hoppade 90cm och 1m. Vi var felfria i 90 men det gick lite segt tycker jag, han bjöd på hindrena så klart men där emellan stod han emot lite. Det kan kanske bero på framridningen i och för sig för den var riktigt kass, ute var det jättegeggigt och inne var det så trångt så man höll på att krocka hela tiden och et gick inte att få någon flyt i galoppen. skulle kanske tagit ett varv i galopp på banan för att få igång snurren men det tänkte jag inte på. Kändes ändå ganska bra fast vi red på lite väl många galoppsprång, dock blev det en liten miss till sista hindret så det blev travhoppning där. Klonkade till bommen rejält men den låg kvar. Var tvåungen att titta två gånger till och med men vi hade väl tur där då.

I 1m tänkte jag mer på galoppen och han var mycket mer framme. Tyvärr rev vi hinder nr 2, ett räcke och det känns som en ganska klassisk rivning från oss. vi kommer gärna nära på räcken och har han då för hög fart så hinner han inte få upp frambenen i tid och får med sig bommen med dom. Måste försöka få honom att börja hoppa av större på räckena också, förmodligen är det mest mitt fel. Det är väl jag som lägger honom nära men jag har verkligen dålig koll på vart jag ska hoppa av. Hoppas Tina kan komma med några tips på tisdag för då ska vi ha lite privatlektion i anridningar.

Vi kom i alla fall hem med 2 rosetter för det var bara 2 felfria i 1m så då blev 4:a felarna också placerade så det var ju kul!

Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.