Hemmatävling

Nu är jag så där trött igen så jag vet inte om jag orkar skriva men gör ett försök. Hehe. Det var i alla fall storhästhoppning på klubben idag och jag och Smirnoff hoppade 90cm och 1m. Vi var felfria i 90 men det gick lite segt tycker jag, han bjöd på hindrena så klart men där emellan stod han emot lite. Det kan kanske bero på framridningen i och för sig för den var riktigt kass, ute var det jättegeggigt och inne var det så trångt så man höll på att krocka hela tiden och et gick inte att få någon flyt i galoppen. skulle kanske tagit ett varv i galopp på banan för att få igång snurren men det tänkte jag inte på. Kändes ändå ganska bra fast vi red på lite väl många galoppsprång, dock blev det en liten miss till sista hindret så det blev travhoppning där. Klonkade till bommen rejält men den låg kvar. Var tvåungen att titta två gånger till och med men vi hade väl tur där då.

I 1m tänkte jag mer på galoppen och han var mycket mer framme. Tyvärr rev vi hinder nr 2, ett räcke och det känns som en ganska klassisk rivning från oss. vi kommer gärna nära på räcken och har han då för hög fart så hinner han inte få upp frambenen i tid och får med sig bommen med dom. Måste försöka få honom att börja hoppa av större på räckena också, förmodligen är det mest mitt fel. Det är väl jag som lägger honom nära men jag har verkligen dålig koll på vart jag ska hoppa av. Hoppas Tina kan komma med några tips på tisdag för då ska vi ha lite privatlektion i anridningar.

Vi kom i alla fall hem med 2 rosetter för det var bara 2 felfria i 1m så då blev 4:a felarna också placerade så det var ju kul!

Hoppträning idag

Igår red jag lite dressyr och det gick riktigt bra, han var possitiv till arbete och framåt men inte springig så det var roligt. Idag var det väl både bra saker och dåliga han var spänd och jätte irriterad av pälslossningen och bockade en hel del så kom i obalans till en del hinder. Jag har också så svårt med avstånds bedömning, som tur är har ju Smirnoff börjat hoppa av stort så vi åtminstonne slipper krascha på grund av mina misstag. Cissi säger i alla fall att jag börjar komma åt honom mer och att vi kan börja jobba på riktigt nu inte bara tänka att vi ska komma över hindret utan nu också vägar, galoppsprång och ställning och böjning.

Nästa vecka är det ingen hoppträning men ska försöka få till nån privat träning då och få hjälp med just det jag tycker är svårt. Nu gäller det bara att tagga till för tävling 3 helger i rad innan vinteruppehållet. Ska fösöka leta efter en ny tävlingströja imorn.

Litet inlägg

Inte nån direkt ludst att skriva idag faktiskt, tung huvudvärk och känner mig allmänt nere. Blir ett kort inlägg, tänkte mest berätta att Susanne red Smirnoff idag. Hon kom in lite snabbare i ridningen denna gång och jag tycker det gick bra faktiskt. Hon red mest lite allmänt med volter och så och jag förklarade lite om hur man måste rida honom på olika sätt beroende på vilket varv hon red i. Han var lite seg att få i galopp och bröt av väldigt mycket men han är väl lite lat. Man kanske tror när man kollar på honom att han ska vara ganska pigg men det krävs otroligt mycket skänkel. Även i hoppningen behövs en hel del skänkel annars tar han tillfället att springa på sidan eller låssas bli rdd för en bom. Det får bli allt för idag, blir en tidig kväll.

Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.