Rädsla

Idag var det en ganska jobbig hoppträning, Smirnoff kändes så nervös och tittig. Han kastade sig hit och dit under framridningen och en skylt som stog som infångare till et hinder var jätte läskig. Ena gången jag red förbi den blev jag lite arg på honom och red fram till skylten, ja då hoppar han över den i stället! Och inget graciöst hopp heller utan han rev med sig hela och trampade sönder den! Bra start liksom.

Vi började sedan med att travhoppa en bana på väldigt låg höjd, jag fick rama in ordentligt på dom utsmyckade hindren. Det var en kombination med ocksås om vi hade problem med hela träningen. När vi travhoppade tänkte han först hoppa av stort men ändrade sig i luften kändes det som och han stannade till för att sedan välja att hoppa av en gång till, vilket gortde att vi kom helt knasigt på det andra hindret och jag var i totalt obalans. Sen var den där kombinationen totalt otursförföljd även när banan var höjd och skulle hoppas i galopp. Vi kom in fel in i kombinationen då också så han måste hoppa av jätte stort på oxern som var andra hindret. Jag höll på att ramla av igen men höll mig kvar. Fick börja om på banan och då gick det väl ganska bra. När jag hoppat klart banan i galopp fick jag ta kombinationan igen och då hoppade han faktiskt av jätte bra på första som var ett räcke. Blev ett sånt stort hopp så han fick trångt till oxern i stället men det är väl bättre det. Men det var riktigt många gånger som jag var säker på att vi skulle krascha in i oxern.

Jag var faktiskt rädd när jag skulle börja hoppa banan efter höjningen, men det gick ju ändå ganska bra förutom kombinationen så. Det är bara så jobbigt att rida när han känns så tittig, han stannade visserligen ingenting men jag blir så osäker på honom. Måste verkligen vara på honom så han förstår att det inte är något alternativ att stanna. Var helt skakig efteråt men jag klarade mej ju igenom det i alla fall och han stannade inget och det var bara kombinationen han rev när vi kom så tokigt i den. Bara att försöka peppa mig själv så hoppas jag att det ska gå bra i Storvik på lördag.

Vilken bra dag

Lastträning idag och det gick bra jag och mamma kunde lasta utan hjälp så det var skönt! Sen blev det dressyr i ridhuser och Smirnoff var så fin! Lyssnade jagge bra på allt jag ville. Blev mycket tempoväxlingar och övergångar och dom satt mycket bättre än vanligt, försökte driva mycket och det var nog det som gjorde susen. Han gick kvar i bra form dom flesta gångerna. Hoppas det kan fortsätta så här så kanske jag kan få visa mig på dressyrbanorna igen! =)

Bakade en cheesekake i söndags, första gången jag inte gjorde en sån man har i frysen:

Gott med mosade bär till!

Måste bara visa lite bilder på Dennis också, han var på besök igår!

 

Upp och ner, ner och upp

I fredags hade jag träning för Uffe, trodde att det skulle gå jätte dåligt efter torsdagens dryga hoppning. Men det gick faktiskt riktigt bra, Smirnoff var stadig i formen, kanske aningen trög men helre att jag får driva lite. Vi gjorde mycket övergångar och det är verkligen något jag behöver träna på. Måste ta mig en funderare på hur jag egentligen börjar min övergång, så att jag gör altt i rätt ordning. Uffe tyckte inte att jag skulle ha graman till det för han sa att han trodde det skulle ta bort för mycket av Smirnoffs energi. Jag för i stället försöka ta god tid på mig och tillslut borde han bryta av.

Vi hade även taklagsfest för ett projekt jag har varit med på och det var ju lite av en upplevelse. Var inte många tjejjer där direkt men vi fick jätte god mat och så i alla fall! =)

Igår blev det hoppning på schemat igen för jag kände att det behövdes, satte upp väldigt tittiga hinder. Började med att trava emot, han försökte dra åt sidan men jag hann på honom och han fick lov att hoppa ändå. Måste försöka lära honom att det inte går att hålla på så där utan att han kommer bli tvungen att hoppa  även om det är ett läskigt hinder. Han är liksom inte rädd egentligen för han älskar ju att hoppa men det gick jätte bra efter ett tag och jag kunde hålla in honom så att jag slapp skenturer. Känner mig riktigt nöjd.

Idag ska en tjej i stallet få prova rida Smirnoff, jag ska bara kolla på. Nog tur det för jag känner mig inte alls pigg.

Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.