Rodeodressyr

Idag var det division3 dressyr igen, denna gång i Österfärnebo. Kunde inte varit bättre väder en härlig dag blev det. Smirnoff var supervin på framridnignen lite busig i galoppen men det gick över efter ens stund och jag kände att jag kunde sitta ordentligt i sadeln.

Det blev min tur och jag började programmet. Travdelen kändes super, lite spänd vid dommaren  men inget som inte gick att övertala. Kände mig så nöjd att jag nästan höll på att glömma sakta av till skritt där av det fula avbrottet där. Sen kom galoppen och volten kändes okej.på vägen mot snett igenom var han lite spänd om just när vi ska passera hörden och göra galoppökning så kommer en timmerbil på vägen som dessutom ger ifrån sig ett sånt där pysljud. Då var det kört, Smirnoff far i väg och gör världens luft språng så jag flyger högt över sadeln! Haha, man kan inte göra annat än att skratta åt det. Typiskt att den skulle komma just i det ögonblicket när det är snett igenom i ökad gallopp, vilken annan del i programmet som helst hande vi nog klarat av det. Men men, publiken fick ju se nått kul i alla fall. Resten av programmet blev ju lite som det blev, men jag är nöjd att vi kom tillbaka så vi ialla fall kunde genomföra slutet!

Filmen:

Våran första vinst

Ida var det hemmatävling på Fältis. Var lite orolig tidigare i veckan att vi inte skulle kunna vara med för han var lite konstig i söndags men det visade sig vara ltie träningsvärk tror jag. Smirnoff var superfin idag när vi red 1m så då vågade jag mig på att göra lite snäva svängar i omhoppningen och det räckte, vi vann! Så duktig min lilla häst.

red även 1,10m men där var han väldigt trött så jag fick ingen riktig känsla för hindrena. Vi fick fel distanser och han orkade inte hoppa av stort utan la in ett extra steg innan en del av hindrena. Det är ganska svårt för han blir liksom lite springig också när han blir trött, springig fast ändå ingen kraft. Han kämpade sig i alla fall igenom banan och vi fick bara en rivning så det är jag jätte nöjd med.

Här är i alla fall videon, observera vilket fint hopp han gör över muren första gången!Massa vinnarbilder också:

Bra och dåligt

idag har det varit en konstig dag. Har en lite gnagande känsla av jag vet inte ritkigt vad. Tror det börjar bli lite mycket i min hjärna. Var och kollade på en lägenhet i Valbo idag, jag vill ju flytta dit men det är ju ett stort steg att flytta från stan också. Hur som helst så vill jag flytta till en 2:a det känns verkligen som att det är dags. Men ska jag flytta till Valbo, flytta till annan i stan eller köpa? usch det är så svårt. Skulle så gärna vilja ha ett rött kök! Det kan man ju inte få i en hyres. Men viktigast är ändå balkong och badkar.

Igår hade jag ett jätte bra dressyrpass med Smirnoff, han var jätte duktig och gjorde galoppombyten på medellinjen och jag kunde rida förvänd galopp på böjt spår så jag var så himla nöjd efter. Idag skulle jag hoppträna för Tina. Träna lite på trippel för dom tycker jag är så läskiga. Red en stund men Smirnoff kändes så konstig när jag började hopps så Tina fick kolla lite på honom och hon tyckte inte helelr att han var helt fräsch så jag tog in honom igen. Tina kom och tittade på honom och trodde att han hade fått en stäckning i övre bakknät så jag maserade in nån gel där så får vi hoppas att det går bort snabbt.

 

Imorn ska han i alla fall skos så då blir det ändå vila. Tråkigt i alla fall, hoppas att han kan vara med på tävligen i helgen.

Ja så nu kan ni ju förstå hur mycker som snurrar runt i huvudet med att leta längehet, bil och hur hästen mår...

Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.