Ledig vecka

Jag har en riktigt lyxig ledig vecka just nu, men shopping, luncher, fika och imorn blir det massage. Verkligen skönt att få ha det så ibland! =)

I måndags blev det lite ny färg i håret:

 

Igår shopping på stan och lunch med micca, dessa fina inköp gjordes:

 

Tröjja och linne från Gina

 

Shorts och två toppar från H&M

 

Skor från Scorett

 

Idag var det dags för Smirnoff att få lite förnyade fötter han med, doch fick han behålla sina gamla skor. Men tycker att han börjar se riktigt fin ut i fram nu:

Duktig var han ochså och stod stilla nästan hela tiden, sen var han rätt duktig när jag red också. Jag tränade galoppombyten och det tycker han är kul får då "får" han bocka utan att jag blir arg. Hehe

 

Nu är jag nyss hemkommen från fika med Helena, var jätte trevligt men jag åt lite för mycket! Både varm macka och efter det nötpaj med grädde. Det var inte så smart för nu mår jag lite illa, men det var ju gott just när jag åt det.

Jobbig träning

Hopptränade för Tina idag eftersom Smirnoff var så bråkig i torsdags på hoppträningen. Kände att jag behövde lite extra vägledning. Fick kämpa bra med honom men tillslut fick vi till nån form av fason i alla fall. Han är så dryg och bockar och byter galopp fram och tillbaka och är totalt okoncentrerad. Jobbade mycket på att han skulle vänta in hindret och inte bara älga iväg. Fick även lägga massvis med voter i galopp när han inte lyssnade och jobba med yttersidan eftersom han gärna "ålar" sig och försöker komma undan. Det var en riktigt bra träning idag i alla fall och jag fick mycket bra tips och jag vet lite vad jag ska träna på. Sen kunde jag ju önska att min kondis var lite bättre för jag blev verkligen helt slut och det har suttit i hela kvällen!

Dagens övning: Började med att hoppa vattnet på volt i båda varven, han skulle först gå i så lugn galopp som möjligt och inte gå iväg sista språnget och sen fick jag länga galoppen lite men han skulle ändå vända. Efter det red jag igenom studsen ett par gånger i båda varv och då var det också fokus på att han skulle vänta och inte öka inne i studsen. Sen blev det en lite olika korta små banor av det hela med lite olika linjer och svängar. På slutet fick han gå i normal galopp och det gjorde han riktigt bra.

 

Tror att han var rätt nöjd efteråt, svettig blev han i alla fall! =)

Nu är det bara att fortsätta trimma och kämpa med att han inte ska lura mig att tro att han ställer, böjer och arbetar fast han egentligen fuskar. Hehe!

Ny design

Började ledigheten med att besiktiga Volvon och den gick igenom utan att något behöver lagas! Så skönt, det brukar ju oftast vara nått litet fel men den här gången var den hel och fin. Kanske bra att den stått i garage om nätterna hela vintern. Nu ska jag bara hitta en bil som jag vill köpa så ska den röda säljas sen.

Som ni ser har bloggen fått sig en liten uppfräschning (Om det ser konstigt ut måste ni kanske uppdatera sidan), tyckte att det var på tiden. Men har tagit massor med timmar, jag är så ovan med hur man gör så det tar tid med alla koder hit och dit. Bildredigering är inte heller min starka sida men som tur är finns mycket hjälp på internet så jag är rätt nöjd med resultatet ändå. Tycker det ser lite proffsigare ut än innan i alla fall.

Smirnoff är inne i en bråkperiod igen och igår bockade han hur mycket som helst på hoppträningen så det var jätte svårt att få nån ordning på övningarna. Hoppas på att kunna hoppträna i helgen också så han kanske får nog någon gång. Tycker det är helt okej när han bock nån gång ibland för att han är taggad men de behöver inte vara flera gånger både innan emellan och efter ett hinder! Suck. Försökte rida dressyr idag också men det gick inte heller speciellt bra, han var rädd för alla väggar och minsta ljud som hördes. Men är ju ledig en vecka nu så får väl lägga lite tid på att få någon ordning på honom.

Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.