Dressyrtävling

Igår var första tävlingen för säsongen, dressyr i Storvik. Smirnoff var jätte duktig att gå in i transporten trots att det var ett tag sedan som vi åkte någon stans. På framridningen var han först lite spänd men sen gick han riktigt fint och jag kunde komma ner i sadeln bra och få händerna i bra position. Sen när det var dags att gå in på banan blev han jätte spänd, rädd för både staket, hörn och väggar. Lite tråkigt för när han blir så är det så svårt för mig att kunna rida bra. Jag blir lite studsande ovanpå sadeln och han blir kort och går och släpper bettet hela tiden vilket gör att tygeln blir glappande. Får hoppas på att det kan gå bättre med lite träning, vi hamnade i alla fall på plats 12 av 20 och fick 58.96% så vi slapp bli sist och känns som vi närmar oss 60% gränsen om han bara kan hålla sig i skinnet lite bättre. Sen måste jag nog ta hjälp av nån som kan tipsa mig om ökningar. Så svårt att veta hur mycket man ska dra på och gränsen mellan att bli springig och få tillräcklig skillnad.

Här är i alla fall filmen från igår:

Att det ska vara så svårt

Så himla tråkigt, precis lagom till tävlingen är Smirnoff totalt ut form. Han gick ju så bra ett tag så jag trodde att det blivit en dressyrhäst av honom tillslut. Nu är han superdryg igen, han är så otroligt envis och vill inte alls göra som jag säger. Galoppen som blivit så fin är tillbaka som den var innan och han vill inte alls gå i form i den. Hade tänkt jogga lite lätt imorn bara men nu känner jag att jag måste ta i lite med hårdhanskarna. Imorn åker gramanen på, kan vara bra så han fattar att det blir enklare om han inte tjaffsar med huvudet hela tiden och får hjälp att hitta rätt form.

Ska också fläta ner manen imorn har jag tänkt, Smirnoff verkar så irriterad på nått och då kan det vara manen såm nuddar öronen eller något sådant när han springer. Så jkänslig för sånt där så lika bra att underlätta både för honom och mig.

En vecka till har passerat...

Det är visst lite svårt att hinna blogga i veckorna har jag upptäckt men får väl ta en liten summering nu i stället! Det har varit en riktigt bra vecka tycker jag. Speciellt slutet av veckan kom med glada nyheter som gjorde mig på bra humör. Dock har Smirnoff betett sig lite konstigt på senaste och varit envisare än på länge.

Det började i tisdags med att han bara bråkade hela ridpasset och var allmänt jätte jobbig! Sen på onsdagen skulle han skos på morgonen men så blev det inte så och då tappade han såklart en sko när jag red fram så blev inte mycket till ridning då. Hovslagaren kunde som tur var komma på kvällen och sko honom. Det gick ändå rätt bra tycker jag. han är nästan bäst i bak nu. På torsdagens hoppspecial var han inte heller riktigt sig själv mest bara sprang fast utan riktig bjudning tycker jag och han kröp nära inpå hindrena igen. Cissi trodde att han kanske var trött i kroppen och att det är därför han protesterar så mycket. Han såg inte ofräsh ut eller något sånt utan bara lite ovillig.

Har därför tagit det lite lugnt nu med uteritt i fredags och igår lite NH-träning och några varv longering. Då verkade han pigg i alla fall. Idag måste jag träna lite dressyr ändå för nästa helg är dressyrtävlingen i Storvik och jag känner inte riktigt att vi är så bra förberedda på det. Ska ändå försöka att ta det lite lugnare med honom i veckan också. Han får träna dressyr på tisdag och hoppträna på torsdag. dom andra dagare ska jag försöka att bara rida ut eller jogga lite lätt inne med honom. Kan kanske vara att Smirnoff börjat lossa hår igen som spelar lite roll i det hela också. Han brukar kunna bli lite konstig då. Vi får helt enkelt se hur han verkar idag!


 


Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.