Smirnoff är på bete

I söndags släpptes Smirnoff på bete i rörberg. Lite sorgligt men också skönt. Har hittils inte hunnit få långtråkigt än i alla fall. Har haft fullt upp med sånt jag inte nrukar hinna med annars. I måndags var jag å Micca på Ikea och sen fikade vi och igår var Agge på besök och idag har jag shoppat och gått på en timmes promenad. Skönt att få ha lite sån tid ibland när det faktiskt handlar om mig och inte bara om Smirnoff. Men har faktiskt vart och hälsat på honom alla dagar efter jobbet, är ju så nära nu så är ändå hemma innan 4 på eftermiddagarna. Smirnoff verkar faktiskt mycket mer social den här gången än förtut på betena. Han kommer på en gång och äter det jag har med åt honom, men har i och för sig inte testat att ha på myggmedel än, hehe. Det ska jag nog testa lite på fredag, men med svamp denna gång i stället för spray. Imorgon får han i alla fall klara sig utan mig för då ska jag färga håret och sen ha kvällsfodring i stallet.

Nu kanske ni tänker "men hon va ju nyss hos frisören" hehe, jo det var jag ju men vi tonade ju bara topparna då så det gick r jätte snabbt och nu tycker jag att mitt hår ser vanligt och tråkigt ut. Så blir antingen lila eller blå toppar tror jag. Skulle egentligen vilja ha knallröda jätte mycket eftersom jag egemntligen skulle vilja testa att ha hela håret knallrött men jag vet att de förmodligen skulle färga av sig på det blonda och göra det mer gult och det vill jag ju inte.

Här är förresten en liten film och några bilder från betessläppet:

Hade hoppats på lite mer bus och spring men det där var typ det ända som hände haha

Han verkar i alla fall gilla sin hagkompis, en skimmelponny. Dom kom överrens nästan på en gång, bara några enstaka pip och sen var dom kompis. Inga sparkar eller stegringar alls så det vat ju bra =)

Här är ett kort från idag, han ser fortfarande välmående ut i alla dall så jag behöver kanske inte oroa mej:

 

Ponnyn ville också va med på bild så han började slicka på Smornoffs mage när jag skulle knäpppa haha!

 

En som inte ser så kul ut är därimot ridskolehästen Indekks, gick en promenat i nya elljusspåret för första gången och då går man förbi ridskolebetet. Vet inte vad som hänt med honom hem hela han är helt knölig:

 

Stackarn=(

Midsommar

Blev en trevlig kväll igår, lite snabbt inpå bestämde vi att jag skulle komma till Agge och grilla. Blev i alla fall en mysig kväll, massa god mat lite dricka och trevligt sällskap. Hihi vad vuxet det där lät då! =P

Midsommaroutfit

 

I morgon åker Smirnoff på bete. Frågan är hur jag ska klara mig utan att rida på 5 veckor? Hoppas att nån kanske vill ha lite hästhjälp en dag så jag inte kommer av mig helt.

Har gjort i ordning filmen från tävlingen också, lyckades inte få bort skakningarna, programmet ville inte funka den här gången. Så ni få ta den som den är helt enkelt:

 

 

Igår var det även lite sorg här hemma. En familjemedlem gick bort, min älsta fisk. Hela 8 år blev den, fick den när jag fick mitt försa akvarium och den har lyckats hänga med ända till nu!

 

Lite sorgligt ändå även om det "bara" var en fisk!

Debut LA dressyr

Igår gjorde jag och Smirnoff våran första LA i dressyr. Vi ligger ju inte riktigt där i utbildningsnivån än men det var på hemmaplan och vi behöver verkligen träna dressyrstaket. Det gick faktiskt över förväntan och vi kom inte ens sist som jag var helt säker på att vi skulle göra. Efter två dagars träning med dressyrstaket var dom inte lika läskiga längre. Sen att vi inte kan samla ordentligt och så det är ju en annan sak och egentligen ska man väl inte börja med LA:4 heller utan A:1. Men det var ändå roligt att vi tog oss igenom alla moment, lite besviken på ökningarna som vi blivit så bra på, dom fick vi inte alls till. Han jag tryckte på allt jag kunde men han bara spände till och gick inte fram. Vi fick i alla fall 54,87%, jag hade en svag förhoppning på att få över 50% och det fick vi så jag är supernöjd.

Filmen måste dock redigeras lite innan jag lägger upp den, filmaren har ju så skakig hand;) , så den kommer i ett annat inlägg!

I övrigt har jag inte hunnit med så mycket i helgen, bara hästar hästar hästar men han med att klippa mig i lördags i alla fall:

 

Skulle egentligen gjort turkosa toppar men den färgen hade inte kommit så vi gjorde bara lite ljuslila med en toning så det kommer nog inte sitta i så länge. Får väl gå dit och bara färga topparna och inget annat sen kanske om jag kommer på vilken färg jag vill ha.

Betade lite med Smirnoff idag:

Han blev måttligt glad när jag avbröt honom och ville ta kort =P


Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.