Msv C:1

Idag har vi ridit programträning. Red igenom medelsvår C:1 för första gången och Sminroff var faktiskt jätteduktig! Inga stora missar, utan programmet flöt på bra. Det är bara förbättringar som behövs, som tex förvända galoppen måste bli starkare, nu ser det lite ut som att han ska bryta av till trav. Sen behöver traven bli mer samlas och både galopp och trav behöver lite mer energi. Nu tror jag att Smirnoff möjligtvis hade lite träningsvärk sen i lördags för han var lite seg i att svara för skänkeln och travökningarna gick inte lika lätt som dom brukar. Såg att min hand är studsig i traven som vanligt men det brukar också bli bättre när jag kan få honom att samna sig mer. Bara att kämpa på i alla fall. Känns som det inte ligger så långt bort att kunna tävla i den här klassen i alla fall! =)
 
 

Julen är här... och över..

Ja man tror ju att man ska hinna vara mer aktiv och skriva inlägg när man är ledig. Men då blir man slö i stället! Julen har i alla fall varit bra, var hemma hos mamma som vanligt och det var en trevlig kväll. Vi gillar ju julklappar i min familj så det fanns en hel del under granen trots att vi bara var 3 st.
Fick bland annat två tröjor, kandar till smirnoff, bett, gardiner, skiva med min nyaste idol Kevin Walker, kaffebryggare och godis. Sen får man ju inte glömma att jag fick en tidig julklapp innan i form av en halv dressyrsadel;)
 
Har testat rida på kandaret två gånger, första gången red jag med helt lös stångtygel för att han bara skulle få känna hur det var med två bett i munnen. Andra gången red jag med sträckta tyglar och Smirnoff var verkligen jättefin! Var superroligt att rida med kandar och känna hur väl man kunde inverka både framåt och bakåt. 
 
Sträckningen verkar ge med sig i alla fall, Smirnoff har fått laser 2 gånger och jag tycker att det ser ut att hjälpa. Han tycker att det är väldigt mysigt att få laserbehandlig i alla fall så det kan han väl vara värd.
 
Finaste Smirnoff! Hoppas vi kan utvecklas massa i dressyren under våren!
 
 

Det tar sig

Puh, nu är julledigheten äntligen här. Jag har dessutom idag inhandlat de allra sist juklapparna och slagit in dom allihopa så skönt att vara klar med det. Nu ligger dom och väntar fint under granen. Synd att dom får ligga där så kort stund bara! 
Smiroff har sått tillbaka lite av sin muskelsträckning eller vad det nu är så idag har han fått en laserbehandling. Såg ut som han gillade det äver om han var lite skeptisk till vad det var för apparat :P Nu blir det lite lätt jogging i ett par dagar så får vi hoppas på att vara på banan igen efter det! Hade tänk rida programträning den 30/12 så jag hoppas väl att det ska gå i alla fall! =)
 

Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.