Snart tävling

Har längtat och nu är det snart dags. Tävlingssäsongen startar på imorgon och första tälingen är dressyr i storvik. Som det känns nu så är det tur. Smirnoff är riktigt dryg i hoppningen och nonchalant mot alla hinder som är längre än 1,10. Han bara drar iväg, nästan skenar och hoppar inte upp sig ordentligt vilket resulterar i totalt onödiga rivningar. Sen när hindren blir högre då kan han minsann backa av och hoppa. Hoppas det ändrar sig snart för jag känner att vi inte är redo för högre klasser än.
 
I dressyren däremot så har han varit en riktig stjärna på sistone, gått att samla i båda varven i galoppen och vi har börjat tänka lite bakdelsvändning i galoppen och det går bra. I tisdags fick jag till en riktigt svävande längning också. Vilken känsla! =) Hoppas det kan få gå bra i Storvik nu så han inte blir spänd och rädd för allt!
 
 

Tick tack

Dagarna rullar på som valigt men vad gör väl det. Snart är tävlingssäsongen igång och jag längtar! Men det har ändå varit skönt att ha lite fria helger. Som den som gick till exemel, tyckte jag hann med rätt mycket icke hästrelaterade aktiviteter trots att jag hade stalltjänst på söndagen. I fredags var jag hem på filmkväll hos Helena och det var jätte kul. Skönt att få prata lite tjejsnack märkte jag för jag kände att jag babblade på ganska bra där ett tag. Hehe. Sen på lördagen hade jag middag för mamma och Micke. Var nästan så att jag överträffade mig själv för det var verkligen gott.
Lax med bakad potatis sallad och ungsgratinerade rödbetor med fetaost:
 
Sen till efterrätt blev det Creme Brulée i formar som jag fick av Agge i födelsedagspresent :D
 
Blev jättemätt och jättetrött efter kan jag lova!
Fixade manen på smirnoff en dag också.. Det är inte det lättaste, han har ju världens tjockaste man och det går inte att rycka den.  Därför lyfter jag lite på den och klippet bort tofsar i mitten!
Han fick en gran i hagen också blev han nog nöjd över att ha något att pilla lite med =)
 
 
 

Träning, träning

Då var den här helgen snart slut den också, tiden swichar förbi och man får inte mycket gjort. Har mest blivit träning med Smirnoff och ännu mer träning med Smirnoff. Vi borde komma i bra form i alla fall. Förutom mina axlar då. Dom har gjort väldigt ont ett tag och i fredags var jag hos kiropraktor men var för stel för att han skulle kunna rätta till dom så han gjorde lite men ska försöka igen på onsdag. Hoppas att det går bättre då. Tror att det är att jag spänner mig eftersom Smirnoff bler så stark.
 
Vi har testat nya filmkameran i alla fall och det gick rätt så bra. Dock tyckte min dator att det var lite jobbigt att arbeta med dom filerna så fick lära mig ett nytt program att jobba med. kanske går att få till det äbbu bättre men som sagt första gången jag använder det här nya programmet.
 
 
Man ser att jag behöver jobba lite med att följa med bättre i vissa lägen. Blir väl att man sitter kvar lite mycket när man försöker hålla tillbaka honom. Blir lite bättre på slutet i alla fall=)
I dressyren jobbar vi mest med galoppen för att få den starkare och få en bättre takt. Idag gick det ganska bra att galoppera på rakt spår så det kanske tar sig till slut det med. Ska åka till stallet en sväng till lite senare och då hoppas jag på att det ska vara lite folk i ridhuset så jag kan träna NH och kanske rida i grimman =)

Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.