Vad gör man en lördagkväll...

Om inte testar ett nytt sätt att knoppa manen på =P haha
 
 
Ja jag hade ändå kvällsfodring så jag roade mig med att försöka lära mig att göra såna där knoppar som blir lite bulliga upptill. Ganska nöjd för att vara första försöket i alla fall så ska försöka ha såna nästa helg när vi ska till Österfärnebo :D
 
 
 

Träffat Smirnoff

Nu har det varit ett par riktigt hästiga dagar, mer än vanligt. Helgen bestod av ridning och lastträning och en tripp till Uppsala i söndags. Hälsade på Smirnoff när han hoppade sin första tävling med nya ägaren. Dom var riktigt duktiga och red felfritt i 90cm. I 1m blev han lite som han ganska ofta bli, av och på i galoppen på bara någon milli sekund och det gjorde att dom fick med sig lite fel i den ritten men tror det bara handlar om att dom ska lära känna varann lite mer =)
Söta Smirnoff med sin rosett från första klassen!
 
Idag har jag galopperat i skogen med Modash för första gången. Vi red ut med Maria och Aragorn och det gick superbra. Dom går så bra ihop hästarna och Aragorn är så duktig på attta hand om Modash =)
 

Hoppat en minibana

Idag har jag hoppat lite igen och Modash gör verkligen framsteg. Nu fattar han vad han ska göra när det kommer ett hinder. Nu kanske någon undrar varför jag lägger upp så mycket hoppfilmer och skriver om det när det är en dressyrhäst jag har och det är dressyren som jag vill satsa på. Det finns faktiskt många olika orsaker, dels att jag kan tycka att det är ganska roligt att hoppa om det inte finns någon press på mig ochdels så trro jag att det är viktigt för unghästen att få lite variation. Men sen tror jag även att det kan vara mycket bra för dressyrträningen också. Tanken är att när han fattat mer av hoppningen ska jag börja lägga in lite studs och gymnastikhoppning. Jag tror att det är bra för att både lära sig hålla ordning på benen och bli smidigare och sen även för framåtbjudningen som kan vara lite svår ibland.
 
I början av ridpasset så var det som att Modash glömt bort hur man gjorde när man skulle galoppera, vet inte vad det var med honom. Kanske att han rivit vågplanet en gång i trav och var öm eller nått för han bara slängtravade och vägrade hålla galoppen. Sen när vi väl kom igång och hoppade hinder var det problemet helt löst i alla fall då fattade han galopp på en gång och var med på noterna så det var roligt.
 
Eftersom att det gick så bra med enkelhindrena så gjorde jag en liten slinga av dom så idag har vi faktiskt hoppat våran första bana. Hihi!
 
Landa i rätt galopp gjorde han också alla gånger utom efter sista hindret. Stolt matte!

Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.