Hoppat en minibana

Idag har jag hoppat lite igen och Modash gör verkligen framsteg. Nu fattar han vad han ska göra när det kommer ett hinder. Nu kanske någon undrar varför jag lägger upp så mycket hoppfilmer och skriver om det när det är en dressyrhäst jag har och det är dressyren som jag vill satsa på. Det finns faktiskt många olika orsaker, dels att jag kan tycka att det är ganska roligt att hoppa om det inte finns någon press på mig ochdels så trro jag att det är viktigt för unghästen att få lite variation. Men sen tror jag även att det kan vara mycket bra för dressyrträningen också. Tanken är att när han fattat mer av hoppningen ska jag börja lägga in lite studs och gymnastikhoppning. Jag tror att det är bra för att både lära sig hålla ordning på benen och bli smidigare och sen även för framåtbjudningen som kan vara lite svår ibland.
 
I början av ridpasset så var det som att Modash glömt bort hur man gjorde när man skulle galoppera, vet inte vad det var med honom. Kanske att han rivit vågplanet en gång i trav och var öm eller nått för han bara slängtravade och vägrade hålla galoppen. Sen när vi väl kom igång och hoppade hinder var det problemet helt löst i alla fall då fattade han galopp på en gång och var med på noterna så det var roligt.
 
Eftersom att det gick så bra med enkelhindrena så gjorde jag en liten slinga av dom så idag har vi faktiskt hoppat våran första bana. Hihi!
 
Landa i rätt galopp gjorde han också alla gånger utom efter sista hindret. Stolt matte!
Lot
2015-04-17 @ 19:23:28

Det är bra att han lär sig hoppa och hålla koll på alla ben och lär sig svänga och fokusera på näst hinder. Han klarade banan fint så fortsättning följare 🐎😉
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.