Höstens första tävling

Idag drog tävlingsssongen igång igen, det var hemmatävling och vi red en LB:3. Fick ihop 61% i alla fall trots en del missar så det kändes bra. Galoppen måste övas på mycket mer och även skritten men traven börjar kännas helt okej även på tävling så det är kul. Fick även 7:or på både gånarter och min sits och det är nästan det som är värt mest för mig, resten är bara att öva in.
 
Sen ska det bli väldigt intressant och se vad som kan hända när vi får en ny sadel och bättre förutsättningar!

Börjar kännas bra igen

Idag kändes det riktigt bra att rida. Blev ett träningspass i ridhuset och jag fick till en lugn rytm i både trav och galopp så det kändes så härligt att rida! igår red jag på utebanan uppe och det kändes inte heller så tokigt men då filmade vi och jag såg sen att jag hade ridit så där forcerat i traven som jag gör ibland. Blir liksom utan att tänka på det som jag driver för mycket utan att samla upp så därför tränade vi mycket på takt och känsla idag. 

Jag har också beställt en sadelutprovning till nästa vecka. Det ska bli riktigt spännande, jag vill så gärna ha en sadel med utanpåliggande knästöd så jag hoppas verkligen att det finns någon sådan som passar :D
Födelsedagsgrimman :D
 
 

Ingen tävling

Idag skulle vi egentligen ha åkt till Kilafors på dressyrtävling men eftersom det gått lite fram och tillbaka i veckan med träningarna så bestämde jag mig för att stryka mig. Det gick ju ganska bra i torsdags när jag red men sen igår började han dumma sig igen. Han blir liksom tjurg och bara tvärstannar om man råkar ta i tygeln vid fel tillfärre. Speciellt när man rider för tränare av nån anledning. Idag red jag på banan nere och då provocerade jag honom till och med och red ganska små volter i galopp och höll stadigt på yttertygeln men då gickdet hur bra som helst.Ska testa att rida dressyr i hopptränset nui veckan och se om han gillar det bettet mer.
 
Vi red först ut mot mediamarkt idag och gick över broar och galopperade en liten bit till och med och det gick bra. Sen skuttade vi några små skutt ute för första gången och det gick också bra så känns som rätt beslut att inte tävla utan göra något lättsamt och roligt i stället =)
 
 
 
Just ja, sen har jag ju fyllt år också, fick massa fina presenter som en ny micro, longeringsgjord, uvexhjälm, stalltäcke, grimma, handukar, badrumsmatta och ett halsband. Väldigt nöjd med allt, massa välbehövliga saker! 
 
 
En del av fikat =)
 

Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.