Placering

Tog en tredjeplats i helgens LC:1 på fältis. Det var roligt och han kändes faktiskt riktigt bra,fortfarande kan vi jobba ännu mer med att inte hamna bakom lod och halterna sitter på träning men är väldigt svåra på tävling :P
 
 
I LB:1 gick det också ganska bra men i galoppen drog han i väg och busade så ja la en extra volt. Får lägga upp den filmen en annan dag =)
Nu satsar vi på att försöka träna upp mer styrka så blir det nog bra tillslut! Känns mycket bra med nya sadeln i alla fall! :D
 

Livet med bråkig unghäst...

Ja inte är det lätt att ha en unghäst med temperament som Modash. Idag var vi på tävling i Älvkarleby och oturligt nog släppte dom ut några hästar i hagen precis vid transporterna. Dom sprang och busade så modash blev en vildhingst såklart. Fick gå iväg till ridhuset för att kunna sadla. Sen inne på framridningen så han jag rida ett halvt vaarv innan han såg något och blev lite rädd, jag kom i obalans och då passa han såklart direkt på att köra en bockserie tills jag flög av. Inte den ultimata början direkt, vem har sagt att dressyrtävlingar inte är spännande!
 
Jag satt i alla fall upp igen och höll upp huvudet på honom och red runt så ett bra tag. Måste sett väldigt roligt ut men vad gör man inte. Sen gick det ändå ganska bra på tävlingen. Jag vågade inte tycka på och pressa honom alls men fick ändå 63,3% och inga stora missar. Lättad, öm och stel kunde man åka hem igen!
 
 
Nu väntar jag på att Maria ska komma så ska vi dricka vin =)

Longering

Idag har jag testat att longera med min nya gjord och ett longeringssystem. Det gick ganska bra i skritt och trav men i galoppen blev han sur och sparkade mot remmen som går bakom rumpan. Jag tror kanske att den satt lite väl spänntså ska testa att föra den lite lösare bakom nästa gång. Den del som sattfram till bettet och under magen kändes ändå ganska okej men ska se om man kan lossa lite på den som går upp till ryggen =)
 
 
Imorn är det dags för stalltjänst, så blir inte så mycket vila då inte. Känner mig väldigt trött just nu så blir nog en tidig kväll om man ska orka med.

Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.