Vilken hopphäst jag har

Det har vart 2 dagars hoppträning i stallet torsdag-fredag och Smirnoff har skött sig näst intill exemplariskt. Han har blivit starkare i galoppen vilket förenklar många saker. Vi kan hoppa på volt inåtställt i båda varven tex, det har vartit väldigt svårt innan. Han har också mycket lättare att nå fram på rätt antal galoppsprång.

Med stärkt galopp är det också lättare att ta sig över stora hinder. Igår fick vi hoppa en oxer som var 140 cm! Det var i en övning med en galoppbom framför ett litet hinder ock sen fem galoppsprång med bommar till hjälp fram till en oxer som Cissi höjde upp till den höjden på slutet. Hann tänka många tankar på dom fem galoppsprången, tur att Smirnoff är så modig! Hihi.

Blev en liten bana på slutet, serien med galoppbommarna, in på volt över kubhinder, sen räcke till räcke och direkt på serien igen. Därefter ett varv på volten och avsluta med oxer till räcke på långsidan. I oxern på långsidan stod dom farliga vita grindarna så smirnoff var såklart tvungen att kolla till lite på dom så kom lite nära där men nådde ändå lätt fram på rätt antal galoppsprång till räcket så det fick jag beröm för. Väldigt kul träning var det, Smirnoff gillar verkligen hoppning!

Idag blir det bara skritt i skogen och sen lite nyårsfirande hemma hos Mattias. =)

Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.