Rädsla

Idag var det en ganska jobbig hoppträning, Smirnoff kändes så nervös och tittig. Han kastade sig hit och dit under framridningen och en skylt som stog som infångare till et hinder var jätte läskig. Ena gången jag red förbi den blev jag lite arg på honom och red fram till skylten, ja då hoppar han över den i stället! Och inget graciöst hopp heller utan han rev med sig hela och trampade sönder den! Bra start liksom.

Vi började sedan med att travhoppa en bana på väldigt låg höjd, jag fick rama in ordentligt på dom utsmyckade hindren. Det var en kombination med ocksås om vi hade problem med hela träningen. När vi travhoppade tänkte han först hoppa av stort men ändrade sig i luften kändes det som och han stannade till för att sedan välja att hoppa av en gång till, vilket gortde att vi kom helt knasigt på det andra hindret och jag var i totalt obalans. Sen var den där kombinationen totalt otursförföljd även när banan var höjd och skulle hoppas i galopp. Vi kom in fel in i kombinationen då också så han måste hoppa av jätte stort på oxern som var andra hindret. Jag höll på att ramla av igen men höll mig kvar. Fick börja om på banan och då gick det väl ganska bra. När jag hoppat klart banan i galopp fick jag ta kombinationan igen och då hoppade han faktiskt av jätte bra på första som var ett räcke. Blev ett sånt stort hopp så han fick trångt till oxern i stället men det är väl bättre det. Men det var riktigt många gånger som jag var säker på att vi skulle krascha in i oxern.

Jag var faktiskt rädd när jag skulle börja hoppa banan efter höjningen, men det gick ju ändå ganska bra förutom kombinationen så. Det är bara så jobbigt att rida när han känns så tittig, han stannade visserligen ingenting men jag blir så osäker på honom. Måste verkligen vara på honom så han förstår att det inte är något alternativ att stanna. Var helt skakig efteråt men jag klarade mej ju igenom det i alla fall och han stannade inget och det var bara kombinationen han rev när vi kom så tokigt i den. Bara att försöka peppa mig själv så hoppas jag att det ska gå bra i Storvik på lördag.

Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.