Man är väl lite nojjig

När det kommer till end häst så är man nog världens nojjigaste person. Täcken hit och dit, värmande bandage på benen, kylande linnement på benen, alla tänkbara sortes skydd och paddar och allt man kan tänka sig. Jag har ju till exempel börjat linda benen varje gång jag rider dressyr och får dåligt savete om jag inte gör det, då kan jag inte rida lika hårt som annars.
 
Idag var det 8+ ute men lite mulet och blåsigt när jag skulle rida så då fick det bli ländtäcke på. Sen när det blir massa minus brukar jag rida med dubbla ländtäcken, ett som jag kan ta av och ett som kan vara på hela ridpasset. Jag har massor av olika tjocklek på innetäcken som jag stegvis lägger på tjockare ju kallare det blir lika som med tjockare utetäcken, så jag har massor av olika kombinationer av täcken beroende på temperaturen. 
 
Idag när jag red så testade jag först utebanan uppe men den var lite väl blöt vilket gjorde att den var väldigt ojämn i konsistensen, hård och mjuk om vart annat. Jag gick ner till stora utebanan i stället och där tyckte jag att det var bättre, i alla fall på en del av den så jag red där. Lite galopp och förvänd galopp, hade graman men Smirnoff var väldigt spänd ändå. Efter att ha haft en skrittpaus tänkte jag jobba lite i traven men precis när jag skulle sätta igång så vek sig underlagen framme vid tån på hoven så han snubblade framåt. Då blev jag så klart så nojjig så jag vågade inte rida men. Skrittade av och sen in i boxen med back on track bandagen på.
 
Det är inte lätt att vara hästägare!
Agge
2013-10-15 @ 19:45:34

Dubbla ländtäcken lät lite överdrivet ;) Man blir smittad av andra i stallet när det gäller täcken. Det är vi som fryser och inte hästen... hehe =)

Svar: Hehe jo det är väl så. Men dubbla länd täcken är inte förrän de blir mer än 10 minus i alla fall ;)
Sussie

Lot
2013-10-15 @ 20:45:22

Ganska mycket nojig skulle jag vilja påstå. Men Smirnoff är ju van vid det här laget men jag håller med Agge, dubbla ländtäcken är väl lite väl mycket =)

Linda Andersson
2013-10-18 @ 09:06:42
URL: http://mylifeandbrian.blogg.se/

Tror nog att du är lite väl nojjig ;) Man klär gärna på hästarna för att man själv tycker att det är kallt. Men dom har ju faktiskt päls också. Sedan tror jag inte att det är bra att stänga in dom i för mkt täcken. Det är skönt för huden att få andas lite. Jag brukar aldrig rida med ländtäcket i själva ridpasset. Kanske under vinterhalvåret att jag skrittar fram och av med täcke. Man vet ju själv hur varm man blir att man nästan kan rida i en tunn tröja mitt i vintern när man trimmar i ridhuset - när man väl har kommit igång. :-)

Svar: haha ja jag vet! Förmodligen för att jag nästan alltid fryser själv! =P
Sussie

Linda Andersson
2013-10-18 @ 09:43:47
URL: http://mylifeandbrian.blogg.se/

Jag har gjort någon tabbe med dethär att "klä på hästen för att man fryser själv". Som nu i höstas innan ja drog till Thailand. På med ulltäcke o ett regntäcke ovanpå.. Innan ja drog ifrån stallet så gick ja ut till mitt halvblod som var alldeles varm å svettig på vissa ställen... Ulltäcket åkte av å sedan på med det ofodrade regntäcket igen :P
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.