Övergångar

Det går verkligen upp och ner hela tiden med ridningen nu i lördags var det så mycket bråk och tjaffs att jag fick ropa på Cissi för att få tips. Han fick näligen för sig att så fort man gjorde en volt i höger galopp så skulle han byta. Cissi sa direkt att jag skulle hålla mer på yttertygeln och då fick det genast mycket bättre. Efter ridpasset kom jag på att det verkar som att han har bytt sida att höger är jobbigare än vänster just nu.
 
Igår bestämde jag mig därför att prova att rida lite som jag gjort i vänster varv till höger i stället och det var klar förbättring i alla fall. Något annat som är bra när han börjar tjaffsa och inte ska gå fram alls är att när man värmer upp göra massor av övergångar mellan trav och skritt. Så många att man själv börjar fundera om inte hästen ska lessna men så verkar det inte vara, desto mer övergångar desto lydigare och snällare häst. Ibland avancerar jag också och gör en övning som jag lärde mig på en träning med Smirnoff och det är att rida öppna och göra övergångar trav-skritt-trav i öppna och försöka bibehålla öppnan hela tiden. Det är ganska svårt men roligt när det funkar.
 
I lördags hade jag och Maria invigning av min balkong och soffa. Blev bubbel och jordgubbar, riktigt mysigt och bra väder som tur var!
 
 
 
Lot
2015-06-08 @ 21:04:15

Vilken härlig bild på balkongen, ser ju jätte somrigt och mysigt ut.
Tur att du är envis med Modash, efter betet får det nog bli en och annan träning för Cissi skulle jag tro ;). Så bra att få tips och råd från duktiga tränare som Cissi m. fl.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Prinzessas bogg

denna blogg handlar om mig och Modash. Om hans utbildning och vår väg upp i tävlingsklasserna.